Fotojaht: lend / IH870

Di: Oudekki

Giu 3 PM

Tag:

Categoria: Bologna, città, fotojaht, strage

7 commenti

Apertura:f/1.8
Lunghezza focale:50mm
ISO:320
Otturatore:1/0 s
Fotocamera:Canon EOS 5D Mark II

Trent’anni della strage. E siamo ancora nel regno dell’arbitrarietà, della follia e del mistero…

Täna kolmkümmend aastat tagasi, 27. juunil 1980, kell 20:08 väljub Bolognast kahetunnise hilinemisega Itavia lend IH870 Palermosse. 50 minutit hiljem suheldakse Rooma kontrolltorniga. 21:04 püütakse lennukiga kontakti saada maandumisloaks Palermosse. Lennuk ei vasta. Rooma kordab kutsungeid. Ei mingit vastust. 21:25 alustatakse otsinguid, 21:55 kuulutatakse lennuk kadunuks.

Hilisõhtused uudised mainivad võimalikku pommi või raketti või kokkupõrget. Lennuk kadus väikesaare l’Ustica kohal, seal olid päeval toimunud NATO harjutusoperatsioonid, läheduses olid mitmete riikide, muuhulgas Prantsuse ja USA, lennukikandjad..

Järgmisel päeval ilmuvad kehad. Lennukitükid. Kehade tükid. 81 inimest on jätnud oma elu.

Täna, 30 aastat hiljem on leidnud kõige enam kinnitust asjaolu, et lennukit tabas arvatavasti õhk-õhk tüüpi rakett. Kas seda nägi piloot, kui ta ütles “Gua…” (arvatavasti guarda – vaata), see ainus alarmeeriv sõnajupp, mis musta kasti salvestus, rahuliku vestluse järel? Kuid seda, miks Itaalia militaarjõud kümmekond aastat püüdsid kinnitada, et tegemist oli struktuuri lagunemisega – mida ei kinnitanud ükski leid – miks Itaalia seda piirkonda monitoorivad militaarradarid olid õnnetuse toimimise ajaks sobivalt välja lülitatud või tegeldi lindivahetusega, miks lennuki musta kasti ja jäänuseid hakati merepõhjast otsima nii kuus aastat hiljem ning Prantsuse salajõude teenindava kompanii abiga ning kuidas ja kas  Gheddafi nimi asjasse puutub, ei tea me ikka veel. Me ei tea, kes oli juhtunu taga, kes pidas sel päeval sõda Itaalia taevas.

Suurim müsteerium maailma tsiviillennunuduse ajaloos ootab alles – ikka veel – oma lahendust.

Rohkem huvitatud võivad selle juhtumi kohta peagi Itaaliablogist täiendust lugeda.

Teised lendajad on siin.

7 commenti su “Fotojaht: lend / IH870”

  1. See poleks esimene juhus… aga see selleks… venemaal on mitu reisikat alla nii tulnud ja MAHA vaikitud…
    Aga see on tõesti lend 🙂

  2. Ohjah. Aga teemasse sobib kui rusikas silmaauku.

  3. see Itaalia on ikka jube maa :/ noh, mitte just nii, aga ajaloos on auke, mis valedega täis on topitud. kurb lugu.

  4. Sarnaneb see lugu Soome lennukile Kalev, mis omal ajal Tallinna all maha lasti. Ainus erinevus, et Kaleva mahalaskjad on teada, täpset põhjust siiski mitte.

  5. Kurb lugu, aga hea leid fotojahiks.

  6. […] verevalamiste – strage – hulgas. Sest nagu ka vaid pisut kuu aega varem toimunud Ustica katastroofi puhul – ka see oli seotud Bolognaga – ei tea me, kelle käed olid mõrvade […]


Lascia un commento